4 juli 2018 in 10 stappen AVG-proof

Ladies at Work is een netwerkorganisatie voor zakenvrouwen / vrouwelijke ondernemers met zeer uiteenlopende vakgebieden.

NETWERKAVOND   in 10 stappen AVG-proof

WANNEER

4 juli 2018

20:00 - 23:00 uur

LOCATIE

Brasserie Gooije Road

Raodhoes Antoniusplein 2

5921 GV   Venlo - Blerick

KOSTEN

€  15   incl hapjes en drankjes                   

VOOR WIE

voor zakenvrouwen/

vrouwelijke ondernemers

Aanmelden   milly@ladiesatwork.net

of via de button

SPONSORED BY

Deze netwerkavond  wordt gesponsord door

NAPOLEON ICT Baarlo

        IN 10 STAPPEN AVG-PROOF

Dhr. Jo Hocks, van ICT bedrijf Napoleon uit Baarlo, geeft een duidelijke en uitgebreide presentatie over de nieuwe privacyregels AGV, welke 25 mei 2018 zijn ingaan.

In een filmpje van Universiteit Leiden en een heldere PP presentatie wordt uitgelegd hoe we via het 10 stappen plan een Privacystatement en Verwerkersovereenkomst kunnen opstellen en hoe we kunnen nagaan of en hoe we kunnen voldoen aan de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens.


Wanneer je 25 mei nog niet alles geregeld had, -is het bij eventuele controle- voldoende om aan te tonen dat je op de hoogte bent van de AVG, je deze bijeenkomst hebt bijgewoond en er dus mee bezig bent.

Europese Privacywetgeving


Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).


Wat verandert er door de AVG?

De AVG versterkt de positie van de betrokkenen (de mensen van wie gegevens worden verwerkt). Zij krijgen nieuwe privacyrechten en hun bestaande rechten worden sterker.


Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen. De nadruk ligt –meer dan nu –op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden.

Geldt de AVG ook voor kleine mkb'er en zzp'ers?

Ja, de nieuwe Europese privacywet geldt voor álle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Dus ook voor kleine mkb’ers en zzp’ers die gegevens verwerken. Zoals het bijhouden van afspraken van klanten, telefoonnummers van klanten of personeelsinformatie.


Wat moet ik doen?

Als organisatie moet u  stappen ondernemen om te voldoen aan de AVG. Om u hierbij te helpen, heeft de Autoriteit Persoonsgegevens de 10 belangrijkste stappen voor u op een rijtje gezet. In het grote AVG-dossier op de website van de AP vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen.

autoriteit persoonsgegevens

www.napoleon.tv

Ladies at Work 2016  ©   all rights reserved            privacyverklaring              webdesign   Milly Cuijpers   Studio | Nummer Elf Venlo