eerdere edities

Ladies at Work is een netwerkorganisatie voor zakenvrouwen / vrouwelijke ondernemers met zeer uiteenlopende vakgebieden.

    EERDERE EDITIES


een overzicht van eerdere edities van de netwerkbijeenkomsten van Ladies at Work

inspirerende sprekers, leerzame workshops, interessante rondleidingen, boeiende presentaties en de gezelligheid van wining&dining, tapasproeverij, boot- en fietstochten etc...TOON HERMANS HUIS


Een huis waar je geïnspireerd vandaan komt…!


Op uitnodiging van Lia de Loey vond de netwerkavond van Ladies at Work op 26 november 2012 plaats in het Toon Hermans Huis te Venlo waar twee bijzondere workshops in het kader van ‘creatief communiceren’ werden verzorgd.


Ladies at Work doneert een  bedrag van € 500 aan het Toon Hermans Huis Venlo en steunt daarmee deze belangrijke voorziening voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden!


Ladies at Work steunt Toon Hermans Huis Venlo.


Ladies at Work heeft een bedrag van € 500 gedoneerd aan het Toon Hermans Huis Venlo en steunt daarmee deze belangrijke voorziening voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden!


Het Toon Hermans Huis Venlo wordt gefinancierd met donaties van particulieren en bedrijven. Daarnaast ontvangen zij een subsidie van de gemeente en de provincie. Om het werk voort te zetten is en blijft er geld nodig.


U kunt het Toon Hermans Huis Venlo financieel ondersteunen door uw donatie te storten op reknr: 925880787 t.n.v. “Stichting Toon Hermans Huis Venlo”  te Venlo.


Ook kunt u tegen een vast bedrag per jaar lid worden van de “Vrienden van het Toon Hermans Huis Venlo” en op deze wijze structureel ondersteunen.24 september 2012   DE KRACHT VAN DE LACH!

GRIJZE MUIZEN EN ROZE OLIFANTENRuim 50 ‘Roze Olifantjes’ deden mee aan de lachworkshop georganiseerd door Ladies at Work.


De onderneemsters ontdekten deze avond de ‘Kracht van de Lach.’Unieke Lachworkshop door lachcoach Miranda Middag, bekend van publicaties in magazines en tv-optredens bij o.a. Paul de Leeuw en Life & Cooking.

Een verrassend en hilarisch evenement met een inspirerende boodschap waarbij een sfeer van ontspanning, verbinding en hoge energie wordt gecreëerd en ons tegelijkertijd iets leerzaams wordt aangereikt.


Hilarisch plezier en instant-energy


De lachworkshop is gericht op meer plezier en resultaat in leven en werken. Het wordt een bijzonder dynamische, vrolijke en leerzame bijeenkomst, geleid door de ervaren en aanstekelijke worshopleider. De workshop biedt ons een nieuwe kijk op dingen, zorgt voor hilarisch plezier en instant-energy. De avond is in hoge mate dynamisch, interactief en kolderiek.


16 APRIL 2012   FASHION EXPERIËNCE VOOR DE ONDERNEMENDE VROUW


Event waarbij de modebewuste zakenvrouw centraal staat.


Door middel van een tweetal korte modeshows worden praktische handvaten aangereikt voor haarstijlen, kleding en make-up, met prettige uitleg van een heuse imago-concultant.


Natuurlijk is er na afloop volop de gelegenheid tot netwerken onder het genot van een feestelijk hapje en een drankje.


9 JANUARI 2012 FEESTELIJKE NIEUWJAARS PROEVERIJ


je prikt een vorkje met de een en drinkt een glaasje met de ander..

Grand Café Restaurant de Maagdenberg


Als feestelijk begin van het nieuwe jaar organiseert Ladies at Work een spectaculaire wijnproeverij met Walking Dinner In Grand Cafe-Restaurant de Maagdenberg. Deze wijnproeverij wordt vakkundig verzorgd door Slijterij en Wijnhandel Bert & Joep Dielen.


Bianca Wennekes, eigenaar van DC Catering & De Niezings en van Huize Maagdenberg te Venlo verzorgt een Walking Dinner bij de 7 wijnen die geproefd gaan worden.


Het is dus zaak om niet te eten voor je dit royaal opgezette netwerkevenement bezoekt.


Je hebt ruim de gelegenheid om te netwerken en nieuwe contacten te verwerven, je prikt een vorkje met de een en drinkt een glaasje met de ander. Een losse sfeer en een vrouwelijke ambiance zorgen voor een aantrekkelijke en resultaatgerichte avond.


SOCIAL MEDIA RAODHOES 14 NOVEMBER 2011


Locatie:   Raodhoes Blerick   Antoniusplein 2   5921 GV Venlo-Blerick


Het thema van de avond is : Ins en outs van Social Media.


Luud Willemsen   www.de-ictcoach.nl verzorgt tijdens deze training/workshop het theoretische gedeelte. Hoe ga je om met Sociale Media? Wat moet je daarin doen en ook nalaten?


Frans Bosch   www.takkenwerk.nu neemt het praktische gedeelte voor zijn rekening. Hoe ga je in de praktijk om met netwerken? Wat is passie en emotie? En hoe kun je dat gebruiken om nieuwe klanten te krijgen, bestaande te behouden en ambassadeurs te verwerven?


Als afsluiting van de avond nog wat informeel netwerken en je gaat naar huis met nieuwe contacten, nieuwe inzichten, inspiratie en …..zin in ondernemen!!!

RAODHOES SLOWDATEN  12 SEPTEMBER 2011Het hoofdthema van de avond is : VROUWELIJK ONDERNEMEN:

gepassioneerd, intuïtief, succesvol !


Ladies-speaker is Margot Zeevenhoven van Olympia Uitzendbureau, franchisenemer van 9 kantoren. Zij vertelt meeslepend en boeiend over:  Hoe ze van werknemer werkgever werd…..


De Leading-Lady  Mariëlle Billekens (bekend van de Spin in de Venlose Revue), trainingsacteur, presenteert en leidt op ludieke wijze deze avond. Zij zorgt voor verrassende, soms ietwat hilarische intervallen en houdt iedereen “wakker”.


Voor subtiele muzikale intermezzi zorgt Els Denessen, harpiste.


De culinaire hapjes zijn voor rekening van Kookatelier Koken en Zo en zijn inclusief, evenals de drankjes die door ’t Raodhoes worden verzorgd.


De avond staat in het teken van slowdaten aan de hand van pittige items in kleinere groepjes, gerelateerd aan het hoofdthema.Slowdaten is afkomstig van de woorden slowfood en speeddaten.Als afsluiting van de avond nog wat informeel netwerken en je gaat naar huis met minstens 25 nieuwe contacten, nieuwe inzichten, inspiratie en …..zin in ondernemen!!!

WORKSHOP LINKEDIN


Luud Willemsen, de ICT-Coach voor het MKB, verzorgde voor Ladies at Work een workshop Linkedin. In deze training gaf Luud uitleg over de mogelijkheden, toepassingen en functies zodat we optimaal gebruik kunnen maken van dit medium.

NETWERK-SPEEDDATE   24 JANUARI 2011


LADIES AT WORK organiseerde in samenwerking met Kamer van Koophandel een zakelijke netwerk-speeddate-avond voor maximaal 40 kordate onderneemsters.


Speeddaten komt uit de singlewereld. Je krijgt 5 minuten tijd om elkaar te leren kennen en dan schuift de ene helft door, de andere helft blijft zitten.

Na een kort woordje van de Berta Verhoeven, voorzitster van KvK en Gé Gijssen, bedrijfsadviseur, een kwieke, korte inleiding van Ladies at Work over..


Speeddaten/Netwerken hoe doe ik dat ?


Afsluiting met een informele netwerkborrel in het cafe.


Doel van de bijeenkomst was onderneemsters uit de regio te laten kennismaken met Ladies at Work.

Netwerken. Je bekwamen in het presenteren en promoten van jezelf en je bedrijf aan onbekenden.
KWALITEITEN ONTDEKT


Charlotte van de Ven van 2-act.nu (advies, coaching en training in communicatie en ontwikkeling) heeft een inspirerende en leerzame workshop verzorgd.

De Ladies gingen hierbij aan de slag met hun eigen ‘kernkwadrant’.

Dit model beschrijft persoonlijke kwaliteiten én aversies in hun onderlinge samenhang.

Het kwadrant wordt opgebouwd uit vier elementen: kernkwaliteit, valkuil, allergie en uitdaging.


De KERNKWALITEIT typeert iemand en wordt doorgaans als positief ervaren.

Wanneer een kernkwaliteit opvallend sterk aanwezig is kan deze juist een VALKUIL worden. Een valkuil is een ver doorgedreven kwaliteit en wordt als zodanig door de buitenwereld als negatief ervaren.

Het tegenovergestelde van iemands valkuil wordt de UITDAGING genoemd. Deze kwaliteit is een wenselijke aanvulling op iemands kernkwaliteit, die kan dienen om de valkuil te vermijden.

ALLERGIE is dat waar we absoluut niet tegen kunnen, de tegenhanger van onze te star doorgezette kwaliteit.


Inzichten die werden verkregen door het invullen van het eigen kernkwadrant vormen waardevolle aanknopingspunten voor verandering op zowel zakelijk als persoonlijk vlak.


STARTERSDAG


Ladies at Work leverde op 6 november 2010 haar bijdrage aan de startersdag van de Kamer van Koophandel bij van der Valk te Venlo

was present zijn met een stand, folders en kaartjes en

heeft bezoekers geinformeerd over de netwerkvereniging.


WORKSHOP DIGITAAL NETWERKEN


Op 14 september 2010 nam Ladies at Work deel aan een workshop LinkedIn.

Parterre van het Stadhuis inVenlo (het oude stadhuis aan de Markt in Venlo)

Tijdens de workshop werden wij op de hoogte gebracht van de mogelijkheden die LinkedIn kan bieden met betrekking tot zakelijk netwerken. LinkedIn groeit explosief en beslissers en ondernemers grijpen hun kans op dit (gratis) digitale netwerk. Maar is LinkedIn een Hyves voor grote jongetjes en meisjes of is het echt een serieus middel om je bedrijf en jezelf goed te presenteren. Hoe richt je jouw profiel in? Hoe wil je dat anderen je zien? Hoe verhoog je je positie? Hoe verwerf je klanten? Wat kun je er voor jezelf uit halen?

Het was een avond vol informatie, oefening, nieuwe kennis en nieuwe kennissen, tips, trucs en ook slechte ervaringen. Onderlinge opgebouwde kennis en veel plezier. Volop ruimte om ons eigen idee vorm te geven over digitaal netwerken en Social Media. Na afloop  netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.


DEELNAME OUVERTURE


Ladies at Work presenteerde zich 19 september 2010 tijdens de Ouverture in Venlo.

Er was een marktkraam waarop de foto’s van de Ladies op een stellage zijn gemonteerd.

Iedere foto kon geraakt worden. De bezoekers kozen een foto uit en gooiden deze om d.m.v. zachte ballen. De omgegooide foto leverde een give away op voor de gooier.

Alle ladies maakten voor de Ouverture give aways. Ook de nieuwe folder werd kwistig verdeeld.

MARCATO MONDIAL


Tijdens Marcato Mondial 2009 presenteerde Ladies at Work zich met een waterpompproject in Burkina Faso (Afrika).

Kinderen en ook volwassenen hebben een steentje kunnen bijdragen aan een uniek mozaiekwerkstuk, ontworpen door Milly Cuijpers. De tegeltjes, lijm en voegsel werden beschikbaar gesteld door de Fa.van Elderen.

Bijdragen van de kinderen hebben €92 opgeleverd.

Dit mozaiek is inmiddels helemaal afgemaakt door de kinderen van Ladies at Work en hun vriendjes en vriendinnetjes.


Groep 6 van de Leonardusschool heeft zelf het initiatief genomen om Ladies at Work te vragen een presentatie te komen geven over het waterpompproject in Burkina Faso.

Twee leden van Ladies at Work hebben deze presentatie verzorgd en nadien met de klas een afspraak gemaakt dat zij kunstkaarten gingen verkopen.

Dit deden ze met veel enthousiasme in de huiselijke kring!

Hiermee hebben zij, inclusief de flesjes water waarvoor ze zelf etiketjes hadden gemaakt, € 100 opgebracht.

Dit is officieel in ontvangst genomen door Ladies at Work!


Het beeld “opperhoofd” dat door keramiste Mieke van Uden beschikbaar werd gesteld is per opbod verkocht voor 350,-

De kunstkaartverkoop tijdens Marcato Mondial waarvoor kunstenares Anne Haeyen een prachtig Afrikaans schilderij ter beschikking stelde heeft in totaal € 500,- opgebracht.


De opbrengst van de verkoop van de mozaieksteentjes is bestemd voor het waterpompproject in Afrika.

PROFILE DYNAMICS


Bert Janssen Personal Coaching heeft haar activiteiten uitgebreid en is sinds enige tijd gecertificeerd Profile Dynamics trainer. Profile dynamics is speciaal ontwikkeld voor het analyseren van de drijfveren van individuen, maar ook van teams en afdelingen en zelfs volledige organisaties.


Drijfveren bepalen hoe mensen hun werk doen, hoe ze communiceren, waar mensen op hun werk energie van krijgen en wat hun energie kost.


Door aan te sluiten bij NCore Managementloodsen worden Berts coachingsactiviteiten breed inzetbaar voor zowel profit- als non-profit organisaties op het gebied van “Effectief Gedrag”.


Het was voor Ladies at Work een zeer interessante, boeiende en vooral leerzame avond, waar ieder natuurlijk zijn eigen gevoel bij had en zijn lering uit heeft getrokken. Het was wel duidelijk die avond dat men een beeld heeft van elkaar en dat iedereen binnen een groep weer andere kwaliteiten heeft, de één is meer een leider, de ander heeft zakelijke kwaliteiten en weer een ander is meer een gevoelsmens. Dit vult elkaar natuurlijk mooi aan .


Ladies at Work 2016  ©   all rights reserved            privacyverklaring              webdesign   Milly Cuijpers   Studio | Nummer Elf Venlo